Mooiste museum Gelderland is Musee Lalique

2 min gelezen

Kom eens langs het mooie kunstmuseum in Gelderland!

Ben je op zoek naar een museum Gelderland, dan ben je bij het mooie museum van René Lalique bij het juiste adres. Het museum heet Museum Gelderland Musee Lalique.
Het museum Gelderland Musee Lalique is opgericht om de mooie werken te zien van glas en kunstenaar René Lalique. In het museum bevinden zich allerlei collecties van deze man. Deze inspirerende man René Lalique leefde van 1860 tot 1945 en heeft in die tijd veel gewerkt aan mooie kunstwerken! In elk kunstwerk zitten vele details en die kun je bekijken met een loep, want met het blote oog kun je dit niet zien. Ook op schermen in het museum kun je kijken naar de werken van deze man. Met touchscreen kun je inzoomen om zo ook de details te bekijken met daarbij informatie.

Museum

Ik ben een kijkje gaan wagen en het was waanzinnig

Een jongen van kunst? Nee dat ben ik eerlijk gezegd niet, maar toch wilde ik een keer kunst van René Lalique bekijken, want ik hoorde goede verhalen over deze man. Ik kwam terecht bij museum Gelderland Musee Lalique en wat een dag heb ik gehad. Ik heb veel collecties bekeken van René Lalique, delen ook via de schermen die in het museum hangen. Op die schermen kun je inzoomen om details te bekijken van de kunstwerken.  Een leuke dag heb ik zeker gehad!

Museum
Mensen die eigenlijk niet van kunst houden kunnen ook een kijkje wagen bij dit museum! Ik weet zeker dat je het interessant vind en ik zeg doe het nu maar gewoon!