De mogelijkheden van Bitcoin

1 min gelezen
Bitcoin kopen

Je hoort het in bepaalde perioden voorbij komen op het nieuws, een stijging van Bitcoin. Echter is Bitcoin vandaag de dag meer dan een hype. De digitale munt heeft een zeer grote achterban en maakt ontwikkelingen door in hoog tempo. Daarom kiezen steeds meer mensen voor Bitcoin kopen. Vaak om vast te houden in de hoop dat het in waarde zal stijgen. Echter heeft Bitcoin ook veel gebruiksdoelen, mede door de blockchain technologie. Hoe dat zit, lees je in dit artikel.

Bitcoin kopen

Je Bitcoin aanschaffen

Je wilt dus de mogelijkheden van Bitcoin bekijken. En om het te begrijpen die je te kijken naar waarom het is opgericht. Met de bankencrisis rond 2009 is Bitcoin in het leven geroepen. Mensen hadden geen vertrouwen meer in het geldsysteem, mede door de inflatie. Daardoor wilden ze een munt de wereld inbrengen die geen probleem had met inflatie, doordat er niemand geld bij kan printen. Bitcoin is namelijk maar in een beperkt aantal beschikbaar. Want hoewel er ieder jaar nieuwe Bitcoins bij komen, komt de dag dat dit niet meer het geval is. Zo zijn er maximaal 21 miljoen beschikbaar. En daar dien je ook nog de Bitcoins af te halen die mensen zijn kwijtgeraakt. En dat zijn er een hoop.

Bitcoin kopen


Wil je nu Bitcoin aanschaffen? Dan raden we je aan om een betrouwbare aanbieder te zoeken. Zo kun je eenvoudig via iDeal je Bitcoins kopen. Deze heb je binnen enkele minuten al binnen, het is dus een fluitje van een cent.