Trampoline kopen? Lees hier onze tips!

2 min gelezen
trampoline

Trampolines zijn er in vele soorten en maten, en het is belangrijk dat jij kiest voor een variant die perfect bij jouw situatie past. Wil je weten waar je op moeten letten bij de aanschaf van jouw nieuwe trampoline? Lees dan gauw onze tips voor aanschaf van een trampoline!

Afmeting

Bij de keuze voor een trampoline is de afmeting een belangrijke overweging. Heb je nog kleine kinderen, dan kun je kiezen voor een kleinere trampoline. Vergeet daarbij niet dat je kinderen gaan groeien, en over een paar jaar een grotere trampoline nodig kan zijn. Ook de afmeting van je tuin kan van belang zijn bij de keuze voor een trampoline, dus vergeet niet in je tuin af te meten hoe verschillende groottes er uit zullen zien.

trampoline

Veiligheid

De veiligheid van trampolines hangt natuurlijk af van het gebruik, maar ook de stevigheid van het frame en het gebruik van een veiligheidsnet zijn van belang. Hoe groter de buisdiameter en de buiswanddikte van het frame, hoe hoger de kwaliteit van de trampoline is. Ook de keuze voor een stevig veiligheidsnet zal er voor zorgen dat je blessures zal kunnen voorkomen. 100% voorkomen kan nooit, maar met een veiligheidsnet zal je kind niet zomaar van de trampoline vallen. Let bij het maken van je keuze ook zeker op de beschermrand van de trampoline. Hierbij geldt vooral: hoe dikker, hoe beter. De rand voorkomt dat er voeten tussen de veren komen en beschermt je kind bij een valpartij.

Garantie

Bij zo’n grote aankoop als een trampoline wil je zeker weten dat het goed zit met de service en garantie. Zorg ervoor dat je weet hoe lang en bij welke situaties je garantie hebt, en of eventuele onderdelen na te bestellen zijn. Ook bij de online aanschaf van een trampoline is het belangrijk om goed de kleine lettertjes te lezen, zodat je straks niet voor verrassingen komt te staan.