Een strafbeschikking gekregen?

2 min gelezen
strafbeschikking

Het kan voorkomen dat je een strafbeschikking hebt gekregen. Dit is een straf die je hebt gekregen van het OM. Deze kan uit verschillende soorten bestaan, denk aan een geldboete, een schadevergoeding betalen aan een slachtoffer en zo kan ik nog wel even doorgaan. Niemand zit erop te wachten om zo een beschikking thuis te krijgen en daarom is het fijn om te weten dat je hiervoor een advocaat kan inschakelen. Een jurist die weet van wanten en je bij een beschikking goed kan ondersteunen.

strafbeschikking

Een strafbeschikking voor onze zoon ontvangen

De post was gekomen en hiermee lag er een brief in de bus voor onze zoon. Aangezien hij een week op vakantie was heb ik deze enveloppe open gemaakt. Tot mijn schrik zag ik dat het een beschikking was van het OM. Nu blijkt dat onze zoon zich tijdens een voetbal wedstrijd als supporter ernstig heeft misdragen. Door dit gebeuren krijgt hij nu een gedragsaanwijzing. Door deze brief was ik best wel van slag, helemaal omdat wij nergens iets vanaf wisten.

Onze zoon blijkt destijds met een groep te zijn opgepakt en volgens hem had hij niks gedaan. Omdat er niet duidelijk was wie wel of niks had gedaan, heeft deze hele groep een brief van het OM gekregen. Om een beetje meer te weten te komen hoe je het beste kan handelen, hebben wij hier voor een advocaat ingeschakeld. Een jurist die al vaker met dit soort zaken in aanraking is gekomen. Door deze jurist heeft ons bijzonder goed geholpen bij het hele proces.