Plakpoep konijn verhelpen!

2 min gelezen

1Heb jij een konijn? Dan weet je vast wel dat konijnen best snel ziek kunnen worden. Ze kunnen last krijgen van verschillende ziektes. Denk aan schurft, wormen of olifanten beet, dit wil je natuurlijk niet voor je konijn. Vandaar dat je goed moet opletten op de punten die aangeven dat je konijn ziek is. Een daarvan is Plakpoep konijn dit betekent dat je konijn zijn eten niet goed kan verwerken en dus een ander soort voeding moet hebben dan dat er standaard gebruikt wordt. Hier ben ik achter gekomen toen mijn konijn heel erg aan het afvallen was. Waardoor ik genoodzaakt was om zo snel mogelijk naar een dierenwinkel te gaan. Eenmaal hier werd ik doorverwezen naar de dierenarts. Die constateerde binnen enkele minuten wat er aan de hand was.

Wat vertelde hij mij?2

De arts vertelde mij het volgende. Het eten dat ik haal bij de supermarkt is niet geschikt voor mijn beest omdat de lever dus slecht blijkt te zijn. Dit kan vanaf de geboorte van het beestje al zijn ontwikkeld en hier kan je niks aan doen. Wat je wel kan doen na het constateren van Plakpoep konijn is andere voeding geven.

Langs gaan om te controleren altijd belangrijk.

Ook al is het probleem verholpen is het belangrijk zo nu en dan toch langs te gaan bij een controleur. Die kan dan zien of het goed gaat en of er andere zorg nodig is. De website die hierboven staat is hier heel geschikt voor en zeker de moeite waard om te bellen!3

Meer verhalen