Steeds meer bedrijven kiezen voor American factoring

2 min gelezen
Boekhouding

Om een constante cashflow te kunnen onderhouden, kan het gebruik van American factoring het overwegen waard zijn. Onder American factoring verstaan we het verkopen van facturen aan een externe partij, een zogenaamd factoringbedrijf. In de afgelopen jaren is het inschakelen van deze bedrijven steeds populairder geworden. Zeker voor een freelancer of een MKB’er is er niets vervelender dan facturen die niet betaald worden. Als gevolg van betalingsachterstanden van je eigen klanten, loop je mogelijk zelf ook tegen problemen bij betalingen van je eigen leveranciers aan. Of wat te denken van marketingcampagnes die tijdelijk moeten worden stopgezet, in afwachting van de betaling van je klanten?

American factoring

Werkwijze bij het gebruik van American factoring

Eigenlijk is de werkwijze van Amerikaanse factoring heel eenvoudig! Je meld je aan bij een factoringbedrijf in Nederland, waarna je direct kunt starten met de verkoop van facturen. Het verkopen van facturen is niet gratis. Immers, de bedrijven lopen het risico dat een factuur niet betaald wordt en zijn zelf ook tijd kwijt met het doorsturen van facturen en het afwikkelen van het betalingsproces. Vaak wordt er een fee in rekening gebracht van 3-4% voor facturen met een betalingstermijn van 15 of 30 dagen. De fee neemt toe, naarmate de betalingstermijn langer wordt. Kijk op de website van een factoringbedrijf in de buurt, om de exacte vergoeding op te zoeken.

finqle

Zelf nooit meer een incassobureau inschakelen

Wanneer je voor factoring kiest bij een Nederlands factoringbedrijf, zit je nooit meer met openstaande facturen. Vaak worden de betalingen binnen 24 uur verricht, waardoor je facturen van leveranciers snel kunt voldoen. Een bijkomend voordeel van factoring, is het feit dat het inschakelen van een incassobureau niet langer noodzakelijk is. Mocht een factuur niet binnen de gestelde betalingstermijn betaald worden, dan is het factoringbedrijf verantwoordelijk voor de verdere afwikkeling hiervan. Wel zo’n fijne gedachte!

 

 

Meer verhalen