Tips voor een vakantie in Cochem

2 min gelezen
cochem

In het dal van de Moezel ligt de gezellige stad Cochem. Met zijn beroemde kasteel die ver boven de stad reikt, wordt het gezien als de parel van dit dal. Het is een leuke stad voor een weekendje weg of vakantie vlak over de grens. In het centrum staan vakwerkhuizen en kan je een leuk terrasje pakken om van het weer te genieten. Cochem is een populaire bestemming onder de Nederlanders en de Belgen. Het staat vol schilderachtige dorpen en wordt druk bezocht.

cochem

De bezienswaardigheden in Cochem

Het beroemde kasteel zal het eerste zijn wat je ziet als je aankomt in Cochem. Hij staat bovenop een heuvel te pronken en het is zeker de moeite waard om hem te bekijken. Verder bevinden zich vele typische vakwerkhuizen die het oude marktplein omringen. Het is een prachtig plaatje om te zien en een terrasje pakken raden wij dan ook zeker aan. Ook staat er een historische mosterdmolen en ruïnes van de burcht uit de 13de eeuw. De bergtop Pinner Kreuz kan je bereiken via een stoeltjeslift, daarna heb je prachtig uitzicht over de stad en de omgeving.

cochem

Wandel en fietsroutes in Cochem

 In de omgeving van Cochem liggen vele wandel en fietsroutes die door de wijngaarden gaan van het Moezeldal. Cochem is een zeer geschikt vertrekpunt daarvoor. Er zijn lange afstands wandelpaden en fietsroutes die door de Moezel lopen. Het is een ideale omgeving om lekker sportief bezig te zijn. De routes zijn zowel een vertrek als aankomstpunt en lopen door de prachtige Moezeldal. Je komt langs de wijngaarden en schitterende landschappen waar je af en toe even voor kan stoppen. Informatie hierover kan je in de plaatselijke toeristenbureau verkrijgen. Ze vertellen je alles wat je moet weten.