Zo maak je een lekkere cupcake

2 min gelezen
cupcake recepten

Een goede cupcake is mooi van kleur en zacht en smeuïg van binnen. De baktijden die doorgaans worden aangegeven zijn gemiddelde tijden. Per oven is het tenslotte verschillend wat de exacte baktijd moet zijn. Wil jij de perfecte cupcake bakken, dan is het aan te raden om tussendoor een keer te checken of de cakejes er al uit kunnen. Voor een mooie, platte bovenkant leg je een plank of plaat op de bovenkant van de cakejes, zodra deze uit de oven komen. Dit hoeft maar kort. Hierna zijn ze makkelijk te decoreren. Leuk met bijvoorbeeld de kinderen op een regenachtige zondagmiddag, een feestje of gewoon zomaar, omdat het lekker en leuk is!

cupcake recepten

Cupcake recepten


De standaard ingrediënten van eigenlijk alle cupcake recepten zijn toch wel:

  • Boter
  • Bloem
  • Bakpoeder
  • Eieren
  • Suiker
  • Melk

Het leuke aan het maken van cupcakes is dat je het basis recept eenvoudig aan kunt passen om er naar jouw smaak een andere twist aan te geven. Wacht dacht je van het toevoegen van stukjes chocolade, vanille, rozijnen of misschien wel aardbeien waar je een heerlijke jam van kunt maken? Een combinatie van een of meerdere toevoegingen kan uiteraard ook, net wat je lekker lijkt.

Baktips


De ultieme tip om de cupcakes lekker luchtig te krijgen, is om de eierdooiers op te kloppen met de suiker alvorens je deze door de meel doet. Je kunt cupcakes bovendien maken met verschillende soorten boter, maar roomboter is toch wel een echte favoriet bij velen. Wil je het beslag nu echt op en top glad hebben? Probeer dan eens om de boter te raspen. Op deze manier krijg je hele fijne stukjes die zich makkelijk laten mengen tot een glad geheel.

Gebeurt het jou wel eens dat de cupcakes al erg bruin tot misschien wel donker beginnen te worden, maar dat de binnenkant nog niet helemaal gaar blijkt te zijn? Dit is eenvoudig op te lossen door halverwege de baktijd een stukje aluminiumfolie over de cupcakes te leggen. Zo gaat het wat kleur betreft minder hard, maar garen ze wel.

Meer verhalen