De E-smoker is geen alternatief voor tabak

2 min gelezen

closeup of woman smoking e-cigarette and enjoying smoke. Copy space

De E-smokewinkel verkoopt alles wat te maken heeft met de E-smoker. Dat is een elektrische sigaret, waarin gerookt wordt uit patronen met een vloeistof. De patronen bevatten meer of minder nicotine en er is een enorme variatie aan smaakjes verkrijgbaar. Vanwege het verbod op reclame is in de webshop van de E-smoker alleen een beschrijving van de meeste producten te zien. Afbeeldingen van verpakkingen zijn zelfs verboden. Bij de E-smokewinkel gaat men er van uit dat de E-sigaret bedoeld is om te helpen bij het stoppen met roken. De winkel steekt er veel energie in om dat te ondersteunen.

E-smoker met een app

Als ondersteuning voor het stoppen met roken heeft de E-smokewinkel een eigen app ontwikkeld. Die stimuleert de rokers bij hun pogingen om van het roken af te komen. Dat wordt gedaan door hen aan te moedigen en informatie te geven over de verbetering van hun gezondheid op basis van het aantal E-smoker sigaretten dat ze dagelijks nog gebruiken. Positiviteit is dus erg belangrijk. Dat is verder te versterken door een dagboek bij te houden met de vorderingen. Ook kan het erg stimulerend zijn als mensen die bezig zijn met het stoppen met roken zichzelf belonen als ze bepaalde doelen hebben bereikt.

Stappenplan

Een ander hulpmiddel dat aantoonbaar werkt om te stoppen met roken door middel van de E-smoker is een stappenplan. Het idee is dat het verslavende van roken wordt veroorzaakt door de nicotine in tabak. In de vloeistof in de E-smoker zit ondermeer nicotine, in verschillende concentraties. Het stappenplan bestaat uit een schema om stapsgewijs patronen met een lagere concentratie nicotine te gebruiken. Afhankelijk van hoe zwaar je verslaafd bent aan het roken is het mogelijk om met dit stappenplan binnen een jaar van het roken af te komen.