Vissershoeden voor mannen

2 min gelezen

Vissershoed heren, het kopen van een vissershoed is een verstandige zet. Ze zien er stoer uit, en bovendien bieden ze een uitstekende bescherming tegen gure weersomstandigheden. Verder zitten ze ook erg comfortabel. Van oudsher werden vissershoeden voor heren vrijwel uitsluitend gebruikt tijdens het vissen, hier zijn ze oorspronkelijk ook voor ontworpen natuurlijk. Tegenwoordig heeft de vissershoed echter een ware comeback gemaakt als mode item. Dit houdt in dat een vissershoed tegenwoordig niet alleen maar praktisch en comfortabel meer is, maar ook nog eens modieus. Mannen dragen steeds meer hoeden, en een vissershoed kan eigenlijk niet ontbreken aan de collectie.  

Wat is een vissershoed eigenlijk 

Een vissershoed is een ronde hoed en een duidelijk zichtbare rand. Vissershoeden worden ook wel bucket hat genoemd. Een vissershoed is het ideale hoofddeksel voor buitenmensen, het biedt namelijk bescherming tegen slechte weersomstandigheden zoals wind en regen. Ook heb je een stuk minder last van vervelende muggen en andere insecten tijdens het dragen van een vissershoed. Vissershoeden zijn erg stijlvol tegenwoordig, dit maakt ze gemakkelijk te combineren met verschillende outfits. Ook zijn vissershoeden geschikt voor uiteenlopende gelegenheden, van een boswandeling tot een festival. Verschillende soorten vissershoeden worden van verschillende materialen gemaakt, veelgebruikte materialen zijn: wol, leer, stof, riet en gore-tex.  

Welke vissershoed past bij jou 

Er zijn zoveel verschillende soorten vissershoeden op de markt dat het soms lastig is om een keuze te maken. Het eerste waar je aan moet denken bij het uitzoeken van een vissershoed is de kwaliteit. Het is natuurlijk de bedoeling dat een vissershoed een aantal jaren meegaat, kies dus voor goede kwaliteit van een betrouwbare leverancier. Er zijn waterafstotende, waterdichte en insectenwerende vissershoeden. Er bestaan zelfs vissershoeden met een zweetband. Het is dus belangrijk dat je weet waar je je vissershoed gaat dragen voor je er een aanschaft. Ook is er veel keus wat betreft de kleuren, dit is uiteraard voornamelijk een kwestie van persoonlijke smaak.