Geschiedenis van het snowboarden

2 min gelezen

Een snowboard kopen is tegenwoordig heel normaal om te doen. Heel veel Nederlanders gaan tegenwoordig op zoek naar de gezelligste en beste plekken om deel te nemen aan de wintersport. Hierbij wordt er veel geskied en gesnowboard en jagen mensen van de pistes af. Dit is nu heel normaal, maar hoe zit het precies met vroeger? Misschien werd er helemaal niet aan wintersport gedaan, of wel? Hier weten veel mensen het antwoord niet op, omdat het zo’n recente ontwikkeling is geweest en de meesten niet meer beter weten dan op wintersport te gaan met vrienden en familie. De wintersport heeft een hele rijke geschiedenis, waarbij er nu ingedoken wordt op het snowboarden.

Het eerste snowboard bedrijf

Het begon allemaal in negentienzeventig waarbij het eerste snowboard bedrijf werd opgericht waar een snowboard kopen een normale bezigheid werd. Dit bedrijf werd als eerste bedrijf op de kaart gezet en is nu nog een erg groot actief complex. De surfer Milovich ontwikkelde een nieuw soort surfboard waarbij er gebruik werd gemaakt van verschillende materialen die werden uitgetest, maar de ontwikkeling raakte failliet in 1980, waarbij de surfer één soort board op de markt had gebracht, de swallow tail.

De eerste snurfer, vader van de snowboards

In deze tijd kwam de jonge, en één van de beste surfers van die tijd, Jake Burton in opmars. Hij ging ook verschillende boards ontwikkelen, waarbij zijn eerste idee een board met meer grip van de voeten kwam en een fin voor meer stabiliteit. Dit board was enorm populair en hij ontwikkelde hierna nog een exemplaar. Dit board had ook snowboard bindingen voor de voeten. De prijzen van de boards stegen door de vele verkopen die er voor doen en uiteindelijk werden er meer boards ontwikkeld, waar uiteindelijk de snowboard die we nu kennen. De snowboard is dus uiteindelijk uit een surfplank ontstaan.