Regel een stukgelopen relatie op een professionele manier

2 min gelezen

Niemand zit te wachten op het beëindigen van een relatie maar helaas komt het wel voor. In dat geval kan het zo zijn dat er een hoop geregeld moet worden. Als je samenwoont dan zal de inboedel verdeeld moeten worden en moet eventueel het huis worden verkocht. Als jullie samen kinderen hebben dan moeten daar ook afspraken en regels voor worden opgesteld. Daarom is het altijd verstandig om een stukgelopen relatie op een zo professioneel mogelijke manier te regelen. Dit kun je zelf proberen, maar het is aan te raden om hiervoor gebruik te maken van professionals die gespecialiseerd zijn op dit vlak.

Hulp zoeken

Met de hulp van een professional kunnen jullie de zaken op papier zetten die geregeld moeten worden. Hieronder valt het verdelen van de inboedel en zaken die jullie samen hebben gekocht. Hebben jullie samen een koopwoning en wil één van de twee in het huis blijven wonen, dan moet er worden gekeken naar de mogelijkheden om de andere persoon uit te kopen. Is dit niet mogelijk dan zal het huis moeten worden verkocht. Hiervoor kun je dan het beste de hulp inschakelen van een makelaar die jullie beide belangen behartigd.  

Kinderen

Als jullie samen kinderen hebben dan moet er vooral rekening gehouden worden met hun gevoelens. Dat jullie als ouders uit elkaar zijn is vaak al lastig genoeg voor een kind, dan moet het kind daarnaast niet ook nog de dupe worden van jullie onenigheden. Zorg er dan ook voor dat belangrijke zaken niet in het bijzijn van kinderen worden besproken en dat er zeker geen problemen ontstaan in het bijzijn van kinderen. Om voor de juiste regelingen te zorgen zodat jullie allebei de voogdij kunnen hebben en de kinderen vaak genoeg kunnen zien en verzorgen is het aan te raden om ook op dit vlak gebruik te maken van de beschikbare hulp.

Blijf praten

Het belangrijkste op dit moment is dat jullie met elkaar blijven praten over wat er speelt. Dat kan heel lastig zijn omdat er veel emoties bij het beëindigen van een relatie om de hoek komen. Door hierover te praten is het mogelijk om sneller begrip voor elkaar te krijgen. Zo zal het regelen van de stukgelopen relatie ook sneller verlopen en is de kans op rompslomp of problemen ook een stuk kleiner. Door te praten en door hulp te zoeken kunnen jullie de stukgelopen relatie op een professionele manier regelen.