Vergelijken van shampoo voor honden

3 min gelezen

Als je de vacht van je hond wilt wassen, dien je daar de juiste shampoo voor te kiezen. Je kunt kiezen voor een gewone milde shampoo, maar je hebt ook producten die speciaal voor een bepaald soort vacht geschikt zijn, bijvoorbeeld voor een langharige hond. Je kunt ook shampoo kopen voor bijvoorbeeld een bepaalde kleur vacht. En ook nog eens kiezen voor een droogshampoo als je geen water bij de hand hebt of de vacht liever niet steeds nat wilt maken. Deze shampoo frist de vacht lekker op, maar dan zonder het gebruik van water. Het aanbod in hondenshampoos is dusdanig groot dat het best moeilijk is om de juiste voor jouw hond te kiezen. Daarom is het verstandig om eerst eens te gaan kijken wat je hond nu eigenlijk nodig heeft. Vergelijk shampoo voor honden eens op het internet of in de winkel voordat je deze aanschaft of win advies in. Als je de juiste shampoo gevonden hebt, kun je deze ook bestellen op internet. Het aanbod is groot en je kunt de webwinkel kiezen waar de shampoo het voordeligst is.

Vacht wassen met shampoo
Je dient de vacht van je hond regelmatig te wassen, maar je hoeft daarin niet te overdrijven. Voor mensen is het niet goed om steeds je haren te wassen, maar voor honden ook niet. Sommige honden hebben niet genoeg aan een gewone milde hondenshampoo, omdat ze een huidaandoening hebben die je speciaal dient te behandelen. Of je kiest voor een shampoo die speciaal ontwikkeld is voor een bepaalde kleur vacht of leeftijd. Hiervoor zijn de volgende speciale soorten shampoo te koop.

Puppy shampoo
Om je hond als puppy al aan het wassen van de vacht te laten wennen, kun je speciale puppy shampoo gebruiken. Dit is hetzelfde idee als babyshampoo bij mensen. Het is een milde shampoo die goed is voor de vacht van je puppy maar die ook gebruikt kan worden voor honden met een gevoelige huid.

Schilfers of roos
Heeft je hond roos of schilfers in de vacht? Dit komt best veel voor maar je kunt er wel iets tegen doen. Als je speciale berkenteer shampoo gebruikt, ga je roosvorming tegen en bestrijdt je ook de roos die je hond al heeft. Het kan even duren, maar na een aantal weken zie je resultaat en zal de roos verdwijnen.

Jeuk
Veel honden krabben zich regelmatig omdat ze last hebben van jeuk. Om deze jeuk tegen te gaan, zijn er speciale shampoos ontwikkeld. Deze zorgen ervoor dat je hond minder jeuk krijgt, minder schilfers heeft en dan ook minder zal krabben, zodat zijn huid niet schraal en rood meer wordt. Als je teershampoo gebruikt bestrijdt dat roos, eczeem en schurft. Allemaal aandoeningen waarvan je hond ook meer zal gaan krabben. Deze shampoos worden ook preventief gebruikt tegen vlooien en luizen. Als je hond al vlooien heeft, wat je natuurlijk niet hoopt, dan kies je beter voor een shampoo tegen vlooien. Ditzelfde geldt ook voor mijten. Deze kun je voorkomen of bestrijden met een speciale anti-mijten shampoo.

Betadine shampoo
Als je hond ergens een wond heeft, kan gewone hondenshampoo wel eens flink bijten. Kies in dat geval voor een shampoo met Betadine: deze stimuleert de genezing van de wond en werkt ook ontsmettend.